Met de trein van Ninh Binh naar Hue
22 februari 2025 - Hue, Vietnam
Goodmorning Vietnam!! Nou dit is leuk wakker worden hoor, gordijntjes open en je kijkt zo over het Vietnamese landschap. We zijn gisteravond om 10 uur op de nachttrein van Ninh Binh naar Hue gestapt waar we morgenochtend rond 9 uur aankomen. Als de trein het station van Ninh Binh komt binnenrijden zien we dat er eigenlijk alleen maar toeristen in de trein zitten, en ook op het station zien we bijna alleen maar toeristen. Met de trein reizen is niet meer zo populair in Vietnam omdat de bussen tegenwoordig veel luxer zijn. We hebben een slaapcoupé voor ons tweeën en ‘s ochtends kunnen we dus lekker vanaf ons bedje naar buiten kijken over rijstvelden, dorpen en rivieren. In de treinrestauratie doen we een bakje koffie, het is net of je 100 jaar terug in de tijd gaat.
Aangekomen in Hue verblijven we in het hoogste gebouw van de stad, lekker makkelijk want overal waar je loopt zie je het hotel wel ergens bovenuit steken.
De middag besteden we aan de keizerlijke stad van Hue. Het is een enorm complex 520 ha en werd in 1803 gebouwd in opdracht van keizer Gia Long omdat hij van Hue de hoofdstad had laten maken. Op het terrein staan paleizen voor de keizers en verschillende tempels. Het is erg indrukwekkend.
‘s avonds eten we, je raadt het al Vietnamees. We bestellen een of ander menu met z’n tweeën. We krijgen een schaal met vlees en salade, en een bakje water met witte vellen. Dat hadden we nog niet eerder gezien. Onze serveerster, die geen Engels spreekt, heeft in de gaten dat we er niks van snappen en doet voor hoe je het vel papier nat maakt waardoor je en loempia vel krijgt. Het rollen van de loempia hadden we eerder gedaan, dus dat lukt ons wel. Het tweede gerecht roept helemaal vraagtekens op. We krijgen een soort fonduepan met bouillon er in, daarnaast salade met een soort carpaccio er op en noodles op een schaal. Ze gebaart dat we het vlees in de pan kunnen doen en de noodles in een bakje, oké doen we. We doen wat noodles in ons bakje en dippen het vlees wat in de fondue, wat we dan op de noodles leggen. Dat bleek niet helemaal de bedoeling, dus de serveerster moet weer voor doen hoe het moet. Ze gooit het vlees en salade in de fonduepan en gebaart dat we even moeten wachten en het dan op de noodles moeten doen. Prima doen we dat, we eten met met stokjes de noodles, het vlees en de salade op, lekker en pittig. Ik vind het bijzonder dat het personeel zich niet helemaal kapot lacht om onze onhandigheid maar misschien doen ze dat wel na dat we vetrokken zijn.
Terug naar ons hotel en lekker vroeg het bedje in. We zijn kapot en we moeten morgen om 6 uur op. Onze kamer ligt op de 22ste verdieping en is mega groot. Vanuit ons bed hebben we uitzicht over de hele verlichte stad, prachtig!

Is dit eten iets om te herhalen?
Geniet van je vakantie