Saigon / Ho Chi Minh City
1 maart 2025 - Ho Chi Minh City, Vietnam
De zon schijnt en het is 33 graden, top! We kunnen natuurlijk de stad gaan bekijken maar het zwembad op het dak van het hotel heeft toch onze voorkeur. Lekker sightseeing vanaf het dak, sterker nog vanuit het zwembad, super gaaf want het is net alsof je tussen de wolkenkrabbers door zwemt.
Helaas serveren ze geen lunch in het hotel dus we moeten toch van onze bedjes af. We lunchen in de buurt en maken meteen even een wandeling. Op de terugweg lopen we ons hotel weer binnen, de deurman doet de deur voor ons open en dan staan we in de lobby van het verkeerde hotel, die van de buren😂. De deurman moet ook lachen en zegt dat we zeker hier naast moeten zijn, want wij schijnen niet de enige te zijn die dit gebeurt. De hele wijk staat vol met hotels die allemaal een grote trap voor de lobby hebben.
We eten vanavond in Ben Nghe Streetfood Market, een soort foodhall. Je kan er van alles krijgen. De kramen zijn ingedeeld in verschillende landen, zo kan je er Mexicaans krijgen maar ook Thais of Grieks. We bestellen bij de Taiwanees dumplings, bij de Italiaan een pizza en bij de Chinees eend. Niet alles is even lekker maar toch leuk om even de markt gezien te hebben.
Op de terugweg lopen we over Nguyen Hue street, een brede straat die ‘s avonds afgesloten is voor scooters en auto’s en wordt gebruikt door de bewoners van Saigon om te flaneren. Ook is er een soort mini Times Square gecreëerd met lichtreclames en gekleurde gebouwen waarvan een van de hoogste ook Times Square heet. Wat ook erg leuk is, is een soort flatgebouw waarin in elk appartement een café of restaurant zit (zie foto).
Dan houden we het voor gezien en gaan nog lekker even met een biertje op onze eigen rooftopbar zitten want vanaf daar is het uitzicht toch het mooist
Andor:2 maart 2025Heerlijk zeg wat warmere temperaturen, geniet er van!! gr Erica
Kokkie:2 maart 2025Dat oude gebouw is toch t station (FRANSE TIJD) toch mooi hè en in 8 jaar tijd toch veel veranderd weer
MarijePeter:3 maart 2025Had je toen ook al zo veel verlichte gebouwen toen jij er was?
Kokkie:3 maart 2025Die rooie ronde met de vlag en de brug wel maar de rest neen echt niet wat gaat de verandering snel