Saigon
2 maart 2025 - Ho Chi Minh City, Vietnam
Vandaag gaan we de stad bekijken en dat doen we lekker lui met de hop-on hop-off bus. We mogen een Non La (Vietnamees) hoedje lenen tegen de warmte. Er valt eigenlijk niet veel te zien vanuit de bus en wanneer de audioguide begint over welke ingrediënten er veel in de Vietnamese keuken worden gebruikt en welke gerechten je zoal in Saigon kan eten weten we zeker dat we ook niks meer te zien krijgen. Bij een Chinees restaurant in China Town gaan we lunchen. De menukaart is in het Chinees en Vietnamees, gelukkig staan er ook plaatjes bij dus op basis daarvan kiezen we wat uit. Prima gegeten!
Peter heeft voor vanavond een Thais restaurant uitgezocht. Het is een gezellig restaurant op een pleintje achter huizen waardoor je rustig (zonder tuterende scooters) op het terras kan zitten. Het eten is heerlijk.
Na het eten gaan we weer met de hop-on hop-off bus het is inmiddels donker. Het idee is dat we dan vanaf de andere kant van de rivier de skyline van Saigon kunnen bekijken. Deze route overtreft echt elke verwachting, je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken. We rijden tussen de wolkenkrabbers door die ieder hun eigen lichtshow hebben. En dan als klap op de vuurpijl rijden we over een brug met een fenomenaal uitzicht op de “Rotterdam” brug en de skyline erachter. Man, man wat is dit geweldig!!!!
Na de bustour loop ik nog even naar de rivier die in de buurt van ons hotel ligt. Om langs de rivier te lopen moet ik eerst een drukke 6-baansweg oversteken in het donker. Tja, hoe doe je dat. Gelukkig wil een gezin met kinderwagen ook oversteken en wanneer zij beginnen te lopen, loop ik mee. Ze wapperen hier en daar wat met de handjes en auto’s stoppen en scooters rijden gewoon om je heen. Pfff weer gelukt! Ik wandel langs het water richting de “Rotterdamse” brug, (Cao Ba Son brug) deze verandert steeds van kleur, geel, blauw en rood. Aan de overkant van het water staan allemaal verlichte gebouwen. Vanaf de brug is het uitzicht helemaal spectaculair. Op de terugweg moet ik alleen oversteken dus ik kies voor een stuk weg met een middenberm. Het eerste stukje oversteken is makkelijk, dat is maar één baan. Vanaf de middenberm moet ik nog driebanen oversteken waar van beide kanten verkeer komt. Er seint een auto naar mij, dus ik kan oversteken maar dan sta ik midden tussen het verkeer en moet nog twee banen oversteken. Ik wapper maar wat met mijn handjes en stap zelfverzekerd door, het werkt, de auto’s en scooters stoppen en met mijn hart in mijn keel sta ik in eens aan de overkant van de straat. Ik heb het overleeft😂.
Met Peter drink ik nog lekker een tequila sunrise op het dakterras van ons hotel ter afsluiting van een weekend Saigon want morgen vertrekken we naar Mui Ne.
Saigon, je was geweldig…… by night!

Pr a chtig
Maar jee, dat oversteken pffff. Gelukkig ben je nog heel.