Van Hue naar Hoi An
24 februari 2025 - Hoi An, Vietnam
Na weer een geweldig ontbijt vanochtend pakken we een Grab (Aziatische Uber) naar het station van Hue. Ik had van te voren een trein geboekt die om 10:39 zou vertrekken, maar als we op het station staan wordt onze trein al omgeroepen en blijkt dat we al om 10:04 vertrekken, gelukkig heeft de trein wat vertraging waardoor we net op tijd zijn😅.
We stappen in een vieze oude trein en ik hoop meteen dat ik onderweg niet naar de wc hoef. Het merendeel van de reizigers is weer toerist maar nu zitten er ook een aantal Vietnamezen in de trein. Dit is de mooiste treinroute van Vietnam, aan de ene kant zie je de zee en aan de andere kant zie je bergen. Soms rijden we over een enkelspoor waarbij je aan een kant zo de afgrond in kijkt. Op dit soort momenten halen we ook wel een snelheid van 10 tot 20 km per uur, dit zien we op een digitaal bord in de coupé. Overigens is de maximale snelheid zo’n 70 km per uur. Er wordt van alles verkocht in de trein door een soort railcatering, zo heb je verschillende karretjes met koffie, broodjes een rijstmaaltijd en fruit. Af en toe passeren we dorpjes die net zo dicht op het spoor zijn gebouwd als de trainstreet in Hanoi.
Omdat Hoi An geen station heeft, stappen we in Da Nang uit en nemen een Grab naar Hoi An.
Het regent vandaag best hard dus we verblijven vanmiddag in het hotel, om te lunchen en te lezen.
‘s avonds vinden we een bar met op de eerste verdieping een overdekte veranda, met een lange bar waar je wat aan kan drinken en lekker over de rand naar beneden kan kijken. Wat een gekkenhuis hier. Op straat staan verschillende verkopers met karretjes met streetfood zoals: crêpes, Banh mi, gebakken kaas op een stokje en andere etenswaren. Daar tussen door lopen honderden toeristen in poncho’s. Ook zien we overal verlichte lampionnetjes, heel sfeervol.
We eten vanavond bij Cao Lau Ba verschillende gerechten die allemaal zo ontzettend lekker zijn, ver uit het beste restaurant waar we tot nu toe geweest zijn.
Kokkie:25 februari 2025Hopenlijk klaart t op wat Hoi An is zo mooi. Da Nang zal wel een grote badplaats zijn met zijn giant hotels. Maak het er het beste van.