Hoi An, wat een geluk
25 februari 2025 - Hoi An, Vietnam
Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de leuke reacties. Erg leuk om te lezen.
En dan….. vakantie is aan!! We verblijven 4 nachten in Hoi An dus tijd om even rustig aan te doen. We verblijven weer in een mooi hotel met weer een enorm ontbijtbuffet, we komen hier kilo’s aan alleen van het ontbijt. Naast het enorme buffet heb je ook een eggstation waar je een eitje kan laten bakken naar eigen voorkeur en een noodlestation waar je ook een pannenkoek kan laten bakken met banaan, tja dus dat doen we dan maar hè? Ik eindig mijn ontbijtje wel met vers fruit om toch nog even gezond te doen.
We hebben geluk vandaag want er was voor de hele dag regen voorspeld maar het blijft droog dus we kunnen Hoi An verkennen. Sterker nog de zon schijnt ook even Jihaa.
Hoi An is een erg leuk en sfeervol plaatsje met vooral geel gekleurde huizen in Franse stijl en overal winkeltjes. Ondanks dat het erg toeristisch is, is het toch sfeervol en de moeite waard om te bezoeken.
Voor de lunch wil ik graag op een veranda eten op de eerste verdieping van een restaurant met uitzicht over de rivier. Als we aankomen lopen bij de rivier zien we net vier mensen op staan van zo’n plaats, alweer geluk. Dus wij eten een heerlijke lunch met uitzicht op de drukte onder ons. Na de lunch eet ik bij een straatkarretje nog gegrilde kaas op een stokje maar daar zit niet veel smaak aan.
Na de lunch besluiten we even aan het zwembad te gaan liggen van ons hotel voordat de zon weer verdwijnt. Wie komen we onderweg tegen, de Nederlanders die we hadden ontmoet in Cat Ba. Tja, in een land van 90 miljoen inwoners loop je elkaar natuurlijk steeds tegen het lijf😂.
Met borreltijd belanden we in 7 Bridges, een pub en brouwerij met een biertuin. Ik bestel een tequila sunrise en Peter een proeverij van 4 verschillende biertjes die volgens hem zeker niet verkeerd waren.
Voor het avondeten krijgen we een tafeltje toegewezen in het restaurant, maar nog voor we gaan zitten vraagt een andere ober of we niet liever buiten willen zitten aan een bar met uitzicht over de straat en de rivier. Wat een geluk!! We kijken uit over de rivier waar allemaal bootjes met verlichte lampionnen voorbij komen gevaren.

Einde straat langs de rivier kleermakers alles op maat. Genieten