Hanoi
15 februari 2025 - Hanoi, Vietnam
Hallo allemaal, leuk dat jullie weer meelezen met weer een nieuw avontuur, ditmaal in Vietnam. We zijn gister vertrokken vanuit Amsterdam naar Doha in Qatar waar we een overstap moesten maken op de vlucht naar Hanoi. Maar wat een vliegveld was Doha, een enorm groot, nieuw en zeer groot vliegveld met luxe winkels als Dior en Omega en alle andere grote dure merken die je maar kunt bedenken. Het leek wel een winkelcentrum. Ook kon je op het vliegveld wandelen in een mooi aangelegd park. Jammer dat onze overstap maar twee uur duurde want je kan je hier makkelijk een dag vermaken.
In Hanoi verblijven we in het Tirant Hotel midden in het oude stadscentrum Old Quarter. Het hotel heeft een dakterras met uitzicht over de hele stad. Mooie gelegenheid voor een bakkie koffie en even te acclimatiseren. Helaas verkeerde koffie besteld, Vietnamese koffie, niet te zuipen maar goed, het ging om de cafeïneshot die we heel hard nodig hadden.
Verder doen we vandaag niet meer zoveel, op een ander dakterras niet ver van ons hotel eten we Pho, een traditionele Vietnamese soep, terwijl we ondertussen uitkijken op de straat waar vooral veel toeterende scooters voorbij rijden, die van alles en nog wat vervoeren. We zien vrouwen met fruit op karren voorbij komen of ze dragen een lange stok op hun schouders met aan beide kanten een mand met van allerlei soorten etenswaren. We kijken onze ogen uit.

Enjoy a lot!