Van Hanoi naar Cat Ba Island

18 februari 2025 - Cat Ba Town (cat Ba Island), Vietnam

Reisdag!! Vandaag reizen we van Hanoi naar Cat Ba Island want vanuit daar gaan we een boottocht maken naar Ha Long Bay. Op internet had ik gezien dat dit veel minder toeristisch was dan Ha Long Bay en je kan een dagtocht maken naar Ha Long Bay, terwijl je in Ha Long Bay zelf alleen een tocht van twee dagen of meer kan maken. Ik had een leuk hotelletje geboekt met dakterras, waarvan je uitzicht hebt op de baai waar al die puntige bergen uit het water steken.

We worden ‘s ochtends met de bus opgehaald bij het hotel en we rijden in een paar uur naar een haven waarvan we met een speedboot (lees: oude motorboot) naar het eiland worden gebracht. Vanaf daar gaan we verder met een bus naar Cat Ba Town. Onderweg zien we dat er langs het water een enorm resort in aanbouw is, en als ik zeg enorm bedoel ik belachelijk groot, Schuytgraaf is er niks bij. Aangekomen bij het hotel blijkt ook daar voor de deur een resort te worden gebouwd. Dus van ons mooie dakterras hebben we uitzicht op een enorme bouwput. Beetje jammer dus.

Cat Ba Town bestaat uit een grote boulevard met alleen maar hotels. Het blijkt laag seizoen te zijn dus het is rustig maar dat dit wordt omschreven als niet toeristisch, begrijp ik niet helemaal.

Gelukkig kiest Peter vanavond een goed restaurant uit al is de naam wat twijfelachtig voor een Vietnamees restaurant: Casa Bonita. Het restaurant is als een van de enige gevuld met mensen en de Pad Thai van Peter en mijn vis met noodles in een pannetje zijn top.

1. Frank:
    18 februari 2025
    Je schrijft leuk Marije, hopelijk houd je het vol. De mooie foto's zeggen anders ook veel.
    Geweldig.
  2. Tanja:
    18 februari 2025
    Wat een bouwput , mag de pret vast niet drukken 😉
  3. Kokkie:
    Ja mooi plekje