Negombo

7 maart 2026 - Negombo, Sri Lanka

De eerste dag in Negombo hebben we lekker niks gedaan. We beginnen de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet waarbij je gebruik kan maken van een egg-station en een fruit-station. Tijdens het ontbijt worden we vermaakt door een medewerker van het hotel die met een katapult probeert de kraaien op afstand te houden van de tafeltjes. De kraaien zijn zeer brutaal, zodra er iemand van zijn tafel opstaat proberen ze meteen de restjes van de tafel te pikken.

Het valt ons op dat er zeer veel personeel aan het werk is maar horen ook al snel dat er een stuk minder gasten zijn dan normaal i.v.m. de oorlog in het Midden-Oosten.

Na het ontbijt zoeken we een strandbedje uit onder de palmbomen. Ik maak nog een strandwandeling, dat is leuk omdat er net allemaal kleine vissersbootjes zijn aangekomen. Er wordt vis gesorteerd door de vrouwen en de mannen maken de netten weer gereed voor de volgende dag. Op de terugweg mis ik ons hotel omdat mijn herkenningspunt, een zeilboot die op het strand lag, was weggevaren. Hierdoor liep ik langs ons hotel op zonder het te weten. Bij een hoog hotel aangekomen wist ik dat ik te ver was gelopen en moest ik weer helemaal teruglopen. Gelukkig had ik een flesje water bij me.

Verder proberen we dankjewel (sthuthie) in het Sri Lankaans te leren maar het blijft niet hangen, het zal de jetlag wel zijn.

‘s Avonds eten we een typisch Sri Lankaans gerecht Kottu rotie, een soort nasi goreng, erg lekker.

1. Kokkie:
    8 maart 2026
    Als die Peter er ook niet bij is. Neen ik snap hem is mij öok wel eens overkomen. Maar goed wel gewandeld. Veel plezier.
  2. Bianca:
    8 maart 2026
    Wauwie…avonturiers! Ik ga jullie weer volgen!! Fijne reis!!!