Udawalawa Safaripark

18 maart 2026 - Ella, Sri Lanka

Vanochtend om 6 uur werden we opgehaald bij onze accommodatie om naar het safaripark te gaan. De auto is een pickup truck met in de laadbak 6 autostoelen, alleen zijn wij de enige die meegaan. Als we richting het park rijden zien meer van dit soort auto’s ook met maar 2 personen er in en soms een paar meer. Je zou denken met de benzinecrisis dat je zoveel mogelijk mensen bij elkaar in de auto wil hebben.

Eenmaal in het park aangekomen zien we meteen een kudde waterbuffels die lekker in het water staan om af te koelen. En dan al heel snel een grote olifant die ons tegemoet komt lopen op het pad. Onze chauffeur zet de auto stil en de olifant loopt aan Peters kant van de auto ons voorbij. Zo dichtbij dat Peter de olifant aan zou kunnen raken, heel indrukwekkend. Verder zien we nog krokodillen, mangoesten en pauwen. Pauwen komen oorspronkelijk uit Sri Lanka en India maar gedijen eigenlijk in elk ander land. De olifanten zijn onze favoriet, hoe ze met een poot het gras los schrapen, vervolgens met hun slurf het zand uit het gras kloppen en dan het gras opeten. Eén volwassen olifant eet 150 kilo per dag dus die is de hele dag bezig met eten.

Na de safari toet vertrekken we naar Ella, een dorp op een berg van zo’n 1.000 meter hoog. Onderweg zien we langs de weg vooral veel kraampjes waar fruit wordt verkocht en hier en daar zijn mensen op een groot stuk plastic rijst aan het drogen. Zodra je door een dorp heen rijdt is het meteen chaos met mensen maar rij je het dorp weer uit dan is het een stuk rustiger op de weg. Ook zien we een mooie waterval en apen.
Als we eenmaal de bergen inrijden, blijkt onze auto daar niet echt goed in te zijn we rijden soms maar 20 km per uur.

En dan komt het ergste nog, ons hotel ligt op een berg waar een weggetje naar toeloopt die op een gegeven moment met zo’n 70 graden stijgt en dan overdrijf ik niet!! Het lukt om met 5 km per uur de auto naar boven te rijden, pfff best spannend 😅.
Het uitzicht vanuit het hotel is dan ook wel geweldig.

Gelukkig heeft het hotel een shuttelpickup die gasten de hele dag naar boven en beneden rijdt, dus die proberen we meteen maar even uit om te lunchen in Ella. Als we ergens binnen zitten horen we ineens een enorme klap, onweer! Vervolgens begint het te regenen. Hierdoor kunnen we eigenlijk niet veel meer doen dus gaan we terug naar het hotel dat, inmiddels helemaal in de wolken ligt, voor een lekkere cocktail😀.

1. Kokkie:
    19 maart 2026
    Prachtig lijkt mij een mooie ervaring
  2. Nicole:
    Indrukwekkend en mooi!
  3. Suzanne:
    19 maart 2026
    Heel bijzonder! Zo dichtbij de olifant, geweldig!
    Genieten.
  4. Janneke:
    19 maart 2026
    Oh wat gaaf zeg, die olifanten!
  5. Nancy van den Heuvel:
    19 maart 2026
    In één woord, wauw. Fantastisch zeg.
    En één woord whoe, voor de berg richting hotel. Brr.
  6. Tanja:
    Heel gaaf!!