Dikwella

13 maart 2026 - Dikwella, Sri Lanka

Vandaag is het rustdag. We beginnen de dag met een ontbijt op het dakterras van het hotel met uitzicht op zee.

Daarna lopen we naar Dikwella beach, een prachtig strand gelegen in een baai omringt met palmbomen. We kiezen een bedje uit onder een parasol en nemen meteen even een duik in de zee, want het is inmiddels al weer boven de 30 graden.

Er duikt naast ons een meeuw in het water die er met een vis in zijn bek weer uitkomt.
Zoals ik al zei, het is rustdag dus we doen de hele dag niks anders dan lezen en zwemmen.

Op de terugweg zien we een leuk terrasje langs de weg, dus tijd voor een cocktail. Om ons heen lopen aapjes over elektriciteitsdraden en springen op daken en in bomen, super leuk gezicht.

Voor het avondeten had ik gereserveerd bij Smoke & Bitters. Eén zeer hip en groot openlucht restaurant. Wij krijgen een tafeltje toegewezen maar als je niet hebt gereserveerd kan je ook op een kleedje op de grond gaan zitten. Er hangt een leuke sfeer en het personeel is vrolijk. Eten was ook goed dus topdag!!!

1. Chris Hoogendoorn:
    14 maart 2026
    Het ziet er ook uit als een topdag! Heerlijk.
  2. Kokkie:
    14 maart 2026
    Ziet er goed uit niet teveel met warmte eet je niet zoveel. Kijk uit naar jullie verslag morgen zaterdag. Veel plezier